TT m.fl tidningar rapporterar om att en man i 70-års åldern har avlidit efter en villabrand i Saxhyttan den, utanför Hällefors. Detta uppger Polisen.

-Mannen avled på sjukhus, säger Jan Matèrne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Larmet om branden kom vid 14.30-tiden på onsdagen den 28 november. Den drabbade villan bedömdes inte kunna räddas och släckningsarbetet inriktades på att rädda fastigheter i närheten, skriver Nerikes Allehanda.

Filipsstads tidning skriver:

Räddningstjänsten bekämpade en brand i en villa i Saxhyttan strax söder om Hällefors under onsdagseftermiddagen. En äldre man fördes till Universitetssjukhuset i Örebro med skador som inledningsvis bedömdes som allvarliga. Mannen avled senare, uppger polisen.

– Läget är kritiskt för mannen som är född -49. Han kommer att flygas till Uppsala för fortsatt vård, berättade Mats Öhman, presstalesperson hos polisen i region Bergslagen, inledningsvis.
Men dit ska han sedan inte ha förts. Mannen avled till följd av sina skador.
– Han har avlidit på sjukhus, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.
Anhöriga har underrättats om dödsfallet.
Larmet om branden kom in klockan 14.36 på onsdagen.
– Våra rökdykare var inne i huset och fick ut personen innan det blev övertänt, säger Henrik Winkler, räddningsledare på Bergslagens räddningstjänst.
Riksväg 63 var en stund avstängd då räddningstjänsten hade dragit brandslang ner till sjön Saxen. Polis var på plats och dirigerade om trafiken. Enligt räddningstjänsten fokuserades släckningsarbetet på att se till att lågorna inte spred sig till intilliggande byggnader. Huset kunde inte räddas. Polisen har spärrat av huset för en teknisk undersökning.